ŘEŘICHA SETÁ SEMENA NA KLÍČKY V BIO KVALITĚ /20 GRAMŮ/

Kód: BIORERICHA20
35 Kč

Detailní informace

Detailní popis produktu

PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU

*Klíčky řeřichy patří mezi nejčastěji používané v kulinářství. Mají specifickou, spíše ostřejší chuť.  Patří mezi bohatý zdroj vitamínů A, PP, P, B a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu jako jsou draslík, magnezium, vápník, síru a další prospěšné mikroelementy a další silně antioxidační látky.  Obecně posilují organismus, zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů. Klíčky řeřichy stimuluji trávení, snižují hladinu cukru v krvi, a proto jsou doporučovány všem osobám trpící cukrovkou.

Kličky řeřichy jsou vhodné pro saláty, tvarohové pomazánky, doplňky omelet, jako příloha k hlavním jídlům Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování

Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

 

Klíčení semen na klíčky - řeřicha

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme. Řeřichu necháme klíčit na tmavším místě, Klíčíme ve speciální misce na klíčky, které lze zakoupit nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (6-10 dnů) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 6 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 1 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 3 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží 1 až 2 týdny.

BALENÍ 20GRAMŮ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: