PAPRIKA SLADKÁ ALEXANDR RAJČATOVÁ /60 SEMEN/

Kód: PAP9
Novinka Tip
29 Kč
Položka byla vyprodána…

Capsicum annuum L.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paprika rajčatová ALEXANDR patří mezi středně rané odrůdy papriky. Má oproti klasickému paprikovému tvaru kulaté plody, které jsou podobné rajčatům. Plody jsou cca 5-7 cm dlouhé, 5-7 cm široké, barva při zrání přestupuje od zelené do červené. Plodná papriková odrůda, vhodná pro pěstování v poli nebo v neohřívaných fóliovnících. Vyžaduje dostatek vlahy a slunečné stanoviště. Vyznačuje jemnou a sladkou chutí a masitou stěnou plodu. Pro svůj vysoký obsah vitamínů C, A, B1, B2 jsou papriky velmi vhodné zejména pro přímou spotřebu, jinak jsou ideální ozdobou a doplňkem zeleninových salátů či studených mís. Hodí se pro různé kuchyňské úpravy, konzervaci, plnění či grilování.

Setba: Paprika je nenáročná na pěstování. Ideální doba výsevu paprikových semen je od poloviny března do konce května, záleží, zda chceme pěstovat ve fóliovníku či na zahradě. Před samotným výsevem se doporučuje namočit semínka na 24 hodin do vlažné vody. Vyséváme od poloviny března do konce dubna pod sklo nebo domácího skleníčku do pěstebního propustného substrátu určeného pro pěstování zeleniny. Semena klíčí nejlépe při teplotě 20 až 23 °C. Předpěstované sazeničky vysazujeme na venkovní stanoviště až po 20. květnu, jakmile pomine nebezpečí ranních mrazíků, a to do dobře vyhnojené půdy. Pěstování těchto paprik vyžaduje teplé slunné a před větrem chráněné stanoviště. Vyžaduji pravidelnou zálivku. Vysoké násady plodů docílíme pravidelným přihnojováním organickými hnojivy, jako jsou zkvašené slepičince nebo dobře uleželý hnůj. Pozor však na přehnojení dusíkem, které vede ke zvýšené tvorbě listů na úkor množství plodů.

Rozestupy: 40-50 cm x 30-40 cm

Sběr: začátek srpna až konec září, dle výsevu a zraní

Baelení 0,5gr cca 60 semen

Doplňkové parametry

Kategorie: Paprika
Hmotnost: 0.005 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: