Cuketa TAPIR ,dýně /22 semen/
Kód: TK12Související produkty
Detailní popis produktu
Nová odrůda na českém trhu, která se charakterizuje dlouhými cylindrickými plody. Cuketa TAPÍR má barvu světle zelenou kombinovanou s tmavě zelenou a vytváří efektní mramorovanou strukturu. Ideální přídavek do kombinovaného leča, má výbornou chuť, dá se smažit a po usmažení lze nakládat. Výborná do salátů v kombinaci s červenou paprikou, rajčaty, cibulí a česnekem. Můžeme je dusit, smažit jako řízky, přidávat do polévek, jako přílohu k pečenému i dušenému masu, výborné jsou zapečené nebo plněné. Sklízí se plody velikosti 15 – 20 cm, kdy mají nejlepší chuť. Odrůda je dobře odolná vůči plísni okurkové. Plně vyzrálé velké cukety se skladují podobně jako dýně, v suchu a v chladu, kdy vydrží řadu týdnů.
Cukety stejně jako tykve jsou ideální k odvádění škodlivých látek z těla. S nízkým počtem kalorií a srovnatelně vysokým obsahem živin jsou přímo určené pro diety a při konzumaci nedochází ke ztrátě bioaktivních látek.
Slupka cuket je bohatá na karoteny, hořčík a vitamín E. Léčivé a podpůrné vlastnosti cuket jsou značné: aktivují přeměnu látkovou v buňkách, zvyšují výkon mozku a schopnost soustředění, zvyšují stav bílkovin a zlepšují celkovou výkonnost, posilují svaly a srdce, působí na vylučování vody, odpadních látek a kyselin, zbavují střeva jedovatých látek a vážou tukové látky, odstraňují ochablost střev a zácpu, posilují imunitní systém, posilují všechny sliznice v těle.
Setba: do skleníku vysazujeme od počátku dubna, přímo do půdy semena vyséváme od poloviny května do poloviny června, a to tak, že semena položíme na plocho a lehce zatlačíme do země. Sadíme 2-3 semena, po vyklíčení ponecháme jednu rostlinu. Půda by měla být úrodná, vlhká obohacená o kompost. Místo by mělo být slunečné až polostín. Klíčí v teplotách od 12 do 22 stupňů C.
Rozestupy: 100 cm x 80 cm
Sběr: začátek července až konec srpna, dle výsevu a zraní
Balení 3 gramy/cca 22 semen/
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tykve a Dýně |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.