ČOČKA SEMENA NA KLÍČKY V BIO KVALITĚ /30 GRAMŮ/

Kód: BIOCOCKA30
35 Kč

Detailní informace

Detailní popis produktu

PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU

*Klíčky čočky patří mezi další oblíbené klíčkyPatří mezi bohatý zdroj vitamínů B1, B2, PP, C, niacin a obsahuji řadu minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou železo, zinek, mangan, hořčík, sodík, měď, draslík, fosfor, vápník, karoten a další prospěšné mikroelementy, které vydatně pomáhají pro správné fungování nervového systému, rozvoj a stavbu kostí a dobrou funkci cévního systému, taktéž mají pozitivní vliv na pleť.

*Obsahuje vlákninu, která je velmi důležitá pro odstraňování toxických látek z těla. Dále klíčky osahují kyselinu foliovou, která má vliv na správný rozvoj nervového systému plodu, proto patří mezi důležité součásti výživy pro těhotné ženy!

Klíčení semen na klíčky – čočka


*Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Při pěstování klíčků čočky je nutný trochu jiný postup. Namáčíme 8 -14 hodin. Semena pak propláchneme. Na rozdíl od většiny semen čočku necháme klíčit na tmavším místě. Klíčíme nejlépe ve sklenici.

*Pravidelně proplachujeme vodou (2-3x denně), dokud všechny klíčky nevzejdou. Semena klíčí 4-5 dnů. První klíčky vhodné ke konzumaci máme po 3-5 dnech od vyklíčení. Klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci.

*Klíčky lze konzumovat od velikosti 1 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 3 - 6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden. Pozor, čočka klíčí velmi nerovnoměrně.

Balení 30 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Semena na klíčky
Hmotnost: 0.04 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: