BRUKEV SEMENA NA KLÍČKY /10 GRAMŮ/
Kód: BTZSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Brukev patří mezi po staletí pěstovanou zeleninu. V současné době se brukev vrací na výsluní a oprávněně. Klíčky brukve jsou velmi přínosné pro náš organismus a mnohem více prospívají než tepelně upravené hlízy, které ztrácejí řadu látek právě tepelnou úpravou. Brukvové klíčky jsou křupavé a mají svěží výraznou chuť. Jsou zdrojem vitaminů A, C, vitaminů skupiny B a minerálních látek, jako je železo, draslík, hořčík, síra a zinek. Obsahují také velké množství bílkovin, vlákniny, hořčičného oleje a glukosinolátů chránících před rakovinou. Doporučují se také diabetikům. Jejich konzumace má dobrý vliv na stav pokožky, vlasů a nehtů, pomáhá čistit organismus a zvyšuje vitalitu.
Pravidelná spotřeba působí preventivně proti rakovině, virům, pomáhá trávení, aktivuje imunitní systém organismu.
Klíčky jsou optimální pro přípravu většiny salátů či příloh, pomazánek, nebo jen tak na chleba s tvarohem nebo máslem nebo k samostatné konzumaci. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování
Obecně o klíčcích
Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur, jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.
Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.
Klíčení semen BRUKEV na klíčky
Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme 12 - 14 hodin. Semena pak propláchneme ve vlažné vodě. Mix necháme klíčit v polostínu. Klíčíme nejlépe ve speciální misce na klíčky, kterou lze zakoupit u nás a která umožňuje klíčení více různých druhů klíčků najednou, nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce, lze klíčit i v sklenici. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-5 dnů) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 6 až 8 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C, max 22 stupňů C) a na mírném světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 3- 5 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 5 -8 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden
Balení 10 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Semena na klíčky |
---|---|
Hmotnost: | 0.015 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.